Verwendag voor onze vaste gasten op 10 maart 2015

Hoe bijzonder kan een Verwendag zijn?

Eens in het jaar ben je jarig. Dat is normaal. En dat je dat viert, is ook normaal. En als je die viering dan Verwendag noemt, is dat ook niet echt bijzonder. Dat mag. Pas als je goed gaat kijken wat er echt met mensen gebeurt op zo’n feestdag, kun je zien of het gewoon normaal is, of heel bijzonder.

Inloophuis ’t Anker vierde op 10 maart zijn elfde verjaardag. Om 5 over 10 was er een lekker stukje taart, lekker maar redelijk normaal. Om half 11 klinkt er een soort scheepsbel, en allerlei professionals spoeden zich naar hun eigen territorium, waar ze een gast ontvangen voor een specifieke verwenning. Kort daarna daalt er een serene rust over de ruimten van ’t Anker. Alleen in de Bestuurskamer heerst nog een gezellige drukte. Maar Frank de Vries en Imelda Wahlen geven heel zorgvuldig hun verwennende massage, Elisa Wilms buigt zich over de handen van een gast om ze te verzorgen, Johan Liesveld en Hen Tabak geven met hun volle aandacht een reiki behandeling, twee gasten liggen ontspannen terwijl hun voeten en tenen heel secuur verzorgd worden door Rabiha Ghanem en Ria Roelofs. Zo zijn er nog meer. Na een half uur klinkt weer de scheepsbel: er wordt gewisseld. Met een smile komen de gasten van hun verwenning terug en passeren ze de nieuwsgierigen die hun nieuwe verwenning nog gaan ontvangen. En zo gaat dat de dag door. Je krijgt een behandeling voetreflexologie van Cora Verbrugge en later van Dorine van den Berge. Gerrie Stevenhagen geeft een Therapeutic Touch. Na een Visagie behandeling door Dorota Boronska zie je er echt heel mooi uit. Een heel leuke portretfoto maakt Marianne Bras van je, en begeleid door Karin van Dierendonck vormen jouw eigen handen een schitterende lentekrans.
Om half 1 is er een snelle maar o zo gezellige lunch: gasten wisselen ervaringen uit en maken zo anderen weer enthousiast over wat er nog gaat gebeuren. Ook wordt nog even doorgepraat met de verwenner. Er hangt een sfeer van gelukzaligheid en blijde verwachting.
Dan gaan de verwenningen weer verder. Wil je nog een eigen armband maken bij Diane Uphof? Heel mooi. En Linda van Bemmelen komt ook nog massage geven. Echt hilarisch zijn de producten van de cartoontekenaar Bram Bam. Waar eerst een gast aarzelde om 6 minuten te poseren, stonden ze tot slot in de rij om ook in een karikatuur vereeuwigd te worden.
Dit alles gebeurde in de Verwenruimten. Maar in de Bestuurskamer was tussendoor ook muziek van Henk van Zelst en Anton Bakkeren, en later van een vijftal mondharmonica spelers. Heel gezellig. Gaandeweg kwam er een roes over de aanwezigen. De gasten omdat ze na een, twee of meer verwenningen een heel voldaan gevoel hadden. En de verwenners omdat ze merkten hoeveel effect hun verwenning op de gasten had. Het is heerlijk om verwend te worden, maar ook heerlijk om te verwennen. Zo werd het een bijzondere verjaardag.

Een gast gaf een mooi compliment: “Ik ben heel blij dat ik hier weer een beetje leer lachen!”.

anker-11-jaar