Deelnemers gezocht voor onderzoek betreffende herstelzorg borstkanker

De overlevingskans na de diagnose kanker wordt steeds groter.
Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Deze vorm van kanker komt ook op jongere leeftijd met enige regelmaat voor en veel patiënten ervaren zowel fysieke als mentale klachten als gevolg van behandeling en ziekte:
-mentaal (ervaringen, concentratie, prikkels verwerken).
-fysiek (vermoeidheid, pijn).

Na de kankervrij verklaring begint het verwerken voor veel patiënten pas echt. Over het behandeltraject wordt veel gesproken, maar over de periode daarna niet. Er is wel hulp, maar het is lastig om hiernaar te zoeken. Veel patiënten vallen hierdoor tussen wal en schip, waardoor het lastig is om te re-integreren van patiënt die ziekte heeft doorgemaakt naar gezonde burger. Met behulp van dit onderzoek wordt gekeken naar hoe herstelzorg in regio Utrecht verbeterd kan worden.

De onderzoeker, mevrouw Elmy Maas, wil voor haar  masterscriptie interviews afnemen naar de behoeftes, hiaten en obstructies met betrekking tot herstel(ondersteunende) zorg bij ex-borstkankerpatiënten. Hiervoor is zij op zoek naar mensen die in het verleden borstkanker hebben gehad en nu kankervrij zijn verklaard, binnen de leeftijdscategorie (18 tot 75 jaar) woonachtig in regio Utrecht. Voor haar onderzoek is het belangrijk dat de mensen die zij gaat interviewen geen actieve behandelingen meer ondergaan (dus geen primaire kankerbehandelingen, onderhoudstherapie, of nazorgbehandeling), onderhoudsmedicatie mag wel.

Als je belangstelling hebt, kun je een mail sturen naar e.c.a.maas@students.uu.nl

Downloads