Wereldkankerdag

Op Wereldkankerdag delen we van 11.00 uur tot 13.00 uur Wereldkankerdagbloemen uit aan het winkelend publiek in De Passage in Mijdrecht.

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders in zijn of haar leven mee wordt geconfronteerd.

Kanker zet je wereld op z’n kop, tijdens de behandeling, maar ook daarna ervaren vele mensen nog klachten. Denk aan vermoeidheid, angst voor terugkeer of neuropathie. Nederland telt vele organisaties die mensen met kanker zorg en ondersteuning bieden. Op en rond Wereldkankerdag kun je met dit aanbod kennismaken. Daarom deelt Inloophuis ’t Anker Wereldkankerdagbloemen uit.
Met het uitdelen van de bloemen vragen we aandacht voor Wereldkankerdag en informeren wij geïnteresseerden over wat het inloophuis kan betekenen voor mensen met kanker en hun naasten.

Op Wereldkankerdag wordt er door tientallen organisaties aandacht gevraagd voor de impact van kanker. Ook wordt er dit jaar special aandacht gevraagd voor de tool ‘Hulp bij kanker’. Hier vind je een betrouwbaar overzicht van aanvullende zorg en hulp bij jou in de buurt, en online. In het overzicht staan zorgverleners, organisaties en programma's die je kunnen helpen. Zoals een diëtist, fysiotherapeut, patiëntenvereniging of een IPSO-centrum en tal van andere zorgverleners.

Voor informatie over Wereldkankerdag, kijk hier.