Inloopochtend voor mensen die te maken hebben (gehad) met prostaatkanker

Prostaatkanker heb je niet alleen

Dinsdag 15 november is er een inloopochtend (10.30-12.00 uur) voor mensen die te maken hebben (gehad) met prostaatkanker. Na een succesvolle inloopochtend in oktober voor vrouwen met borstkanker, in de jaarlijkse borstkankermaand, is het nu de maand waarin extra aandacht wordt besteed aan prostaatkanker. Mannen die deze vorm van kanker hebben (gehad) en behoefte hebben aan lotgenotencontact zijn van harte welkom. Met nadruk worden ook hun partners uitgenodigd. Kanker heb je nooit alleen en zeker prostaatkanker heeft een enorme impact op relaties. Het delen van ervaringen en het uitwisselen van tips is belangrijk in elke fase van het ziekte- en herstelproces.

Onlangs bleek uit een peiling van NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) dat bijna driekwart van de kankerpatiënten op een zeker moment behoefte heeft aan lotgenotencontact. Bijna iedereen die contact had met lotgenoten, geeft aan er iets aan gehad te hebben, zoals steun, (h)erkenning, tips en informatie, en begrip. Daarbij raden deze mensen lotgenotencontact ook sterk aan anderen aan.

Mannen die deze veel voorkomende vorm van kanker niet hebben, maar geïnteresseerd zijn om zo goed voorgelicht evt. signalen tijdig op te merken, zijn eveneens van harte uitgenodigd!

Tijdens de inloopmorgen in ’t Anker zullen ook vrijwilligers van de landelijke Prostaatkankerstichting aanwezig zijn. Nadere inlichtingen en opgave via 06-18072867.

prostaatkankermaand