Borstkankermaand, ook in ’t Anker

In oktober is de maand waarin extra aandacht wordt besteed aan borstkanker, een vorm van kanker die in Nederland jaarlijks bij 15.000 vrouwen (en ruim 100 mannen) wordt vastgesteld. De prognose die 1 op de 7 vrouwen krijgt, is aanzienlijk verbeterd door tijdige herkenning met behulp van screening en vooral door een betere behandeling.

Ook Inloophuis ’t Anker, centrum voor leven met en na kanker, ontvangt wekelijks gasten die borstkanker hebben (gehad) en daar een warme en veilige plek vinden. Een van de pijlers van ’t Anker is lotgenotencontact, het kunnen delen met anderen wat je meemaakt en voelt tijdens en na de kankerdiagnose. (H)erkenning en steun, gecombineerd met gezelligheid, afleiding en koffie en thee, is al jaren een goede combinatie in de kankerzorg buiten het ziekenhuis.

Op donderdag 20 oktober ontvangt ’t Anker graag gasten die met borstkanker te maken hebben (gehad) om zo elkaars ervaringen te delen. De zg. late gevolgen van borstkanker (o.a. lymfoedeem, (zenuw)pijn, hartfalen) en angst gelden voor bijna iedereen die borstkanker had en zijn in een lotgenotengroep makkelijk(er) te bespreken. Daarnaast kan ook gesproken worden over het officiële thema van de borstkankermaand ‘Zelfliefde’: hoe ga je om met de verandering aan je lijf en hoe kan je met een liefdevolle blik naar jezelf kijken? Hoe blijf je mild voor jezelf en leer je van je nieuwe ik te houden?

Vrouwen die borstkanker hebben of recent of lang(er) geleden behandeld zijn, zijn van harte uitgenodigd voor deze inloopochtend op donderdag 20 oktober, van 10.00 uuur tot 12.00 uur. 

borstkankermaand1