Overlijden Huub, onze steunpilaar

11 april 2022  bereikte ons het droevige nieuws dat Huub van Bemmelen is overleden. Hoewel Huub sinds het einde van vorig jaar, na een corona-besmetting, verzwakt was en niet meer de ‘oude’ bleek te zijn, komt zijn overlijden toch als een enorme schok. Hij was een man met een groot hart, voor wie niets te veel was en die alles leek te kunnen.
Huub was sinds januari 2012 nauw betrokken bij 't Anker; eerst als gastheer en later als algemeen coördinator. Sinds 't Anker in De Trekvogel gehuisvest is, was Huub altijd aanwezig als technisch coördinator. Ook in de twee coronajaren, toen 't Anker soms wel en soms niet voor gasten was geopend, was Huub elke dinsdag en donderdag 'gewoon' aanwezig en bezig met het altijd nodige onderhoud. Voor elk probleem had Huub wel een oplossing, hij kende altijd wel iemand die hij om hulp en/of spullen kon vragen. Zo regelde hij een bevriende loodgieter voor allerlei leidingen, een schilder voor het witten van de huiskamer en het middenlokaal, regelde Huub een nieuwe keuken in de 'huiskamer' van 't Anker, regelde hij de bloemen voor het jaarlijkse kerststukjes maken, voor de Verwendag en de Wereldkankerdag. Huub zorgde voor de rabarber en boerenkool voor de maandelijkse lunches, de soep met balletjes bij diverse gelegenheden, het extra servies en voor zo veel meer.

Huub kende iedereen en iedereen kende Huub. En Huub hield van 't Anker.
Vorig jaar kreeg een apetrotse Huub, geïnitieerd door 't Anker, een lintje van de koning opgespeld door de burgemeester. Zijn verdiensten als super-vrijwilliger in De Ronde Venen werden daarmee erkend en beloond. Huub was dan ook erg verdrietig toen hij - gedwongen door zijn afnemende gezondheid - begin dit jaar zijn vrijwilligerswerk bij diverse organisaties moest neerleggen. Zijn werk voor 't Anker wilde hij echter zo veel mogelijk en zo lang mogelijk blijven doen. Maar hij moest enkele weken geleden helaas ook zijn werkzaamheden voor 't Anker opgeven. Hij kwam af en toe voor de gezelligheid en voor de afleiding koffie drinken.
Voor zijn verjaardag half maart hebben we nog namens veel gasten een mooi cadeau kunnen geven. De volgende dag kwam hij nog met een traktatie langs. Het zou de laatste keer blijken dat Huub 't Anker bezocht...

Wij zullen Huub als mens en collega enorm missen. Inloophuis ’t Anker mist een trouwe steunpilaar, op wie altijd een beroep gedaan kon worden.

Er is op donderdag 14 april van 19.00 uur tot 20.00 uur gelegenheid tot condoleren van de familie is in de R.K. Kerk in De Hoef.
De afscheidsdienst is daar zaterdag 16 april om 10.30 uur. Na de dienst wordt Huub begraven op het kerkhof achter de kerk. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren in het naastgelegen restaurant De Strooppot.

Vanaf week 16 ligt er in 't Anker een gedenkboekje klaar, waarin je desgewenst een herinnering aan Huub en/of een woordje aan de familie kunt schrijven. Denk thuis rustig na of en wat je daarin wil schrijven; alle bijdragen zijn welkom. We zullen dit gedenkschrift t.z.t. aan de familie overhandigen, als een blijk van medeleven van velen binnen Inloophuis 't Anker.