Met ingang van 1 maart 2022 zijn we weer als vanouds twee dagen in de week open!

’t Anker lijkt wel een weerhuisje: in de afgelopen twee coronajaren waren we af en toe (gedeeltelijk) open en vaak gesloten. Per 1 februari jl. waren we ’s morgens alleen voor de inloop geopend, in de hoop op een ‘echte’ opening per 1 maart. Nu de maatschappij inderdaad ‘open’ gaat en van de meeste coronamaatregelen op de laatste persconferentie het einde werd afgekondigd, gaat ook ’t Anker weer van start.

Met ingang van 1 maart 2022 openen we als vanouds twee dagen in de week de deuren en bieden we ook weer activiteiten aan. Koffie en thee en het nieuwe biljart staan klaar op dinsdag en donderdag, evenals de vrijwilligers die de gasten graag willen ontvangen.

De activiteiten staan vermeld op de vertrouwde ladder hier op de website en onder de button Agenda (rechtsonder). Enkele exemplaren liggen ook in 't Anker zelf.

Alle activiteitenbegeleiders hebben zich gelukkig bereid getoond hun (twee)wekelijkse bijdrage te leveren alsof er geen sluiting geweest is. De meeste gastvrouwen/-heren komen ook weer in actie. 

Het doet ons plezier te melden dat het smartlappenkoor o.l.v. Piet Zaal en Henk Drubbel elke twee weken weer op ‘t Anker zelf gaat repeteren! We zijn natuurlijk muziekvereniging Viribus Unitis dankbaar dat we enige tijd gebruik konden maken van hun verenigingsgebouw in Wilnis, zodat de stemmen gesmeerd bleven. Maar alle activiteiten terug in ’t Anker zelf is voor alle betrokkenen erg prettig.

Op allerlei manieren probeert ’t Anker een veilige ontmoetingsplek te zijn voor mensen die kanker hebben (gehad) en/of hun naasten. Omdat het coronavirus nog steeds ziekte kan veroorzaken, gelden de basisregels in ’t Anker nog wel. We vragen iedereen bij klachten thuis te blijven, de hygiënemaatregelen te volgen (handen wassen/ontsmetten, evt. hoesten en niezen in elleboog) en rekening te houden met de ventilatiemaatregelen die ’t Anker neemt. (De ramen staan open dus het is niet warm…).
Afstand houden en een mondkapje dragen zijn niet meer verplicht, maar mogen natuurlijk. Bepaalde activiteiten zullen nog wel met een maximumaantal deelnemers en dus op inschrijving plaatsvinden. Het is tenslotte ieders verantwoording het inloophuis een veilige, gezellige en uitnodigende plek voor iedereen te laten zijn.

Wij hopen je spoedig weer op ’t Anker te mogen begroeten!