't Anker is weer open!!!

Toen we half november 2021 (weer) dicht gingen, hoopten we spoedig weer open te kunnen. Dat bleek te optimistisch…

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is de situatie veranderd. Hoewel de besmettingscijfers heel erg hoog zijn op dit moment, durven bestuur en coördinatoren het toch aan de deuren van ’t Anker weer open te doen! De zg. omikron-variant van corona is heel besmettelijk gebleken, maar maakt (gevaccineerden) minder ernstig ziek en de ziekenhuisopnames bevestigen dat. Steeds meer sectoren in de maatschappij gaan open, al is het met inachtneming van de corona-maatregelen. Ook ’t Anker houdt deze maatregelen aan om alle aanwezigen een zo veilig mogelijke ontmoetingsplek te geven.

Met ingang van dinsdag 8 februari is ’t Anker tussen 10.00 uur en 12.00 uur open voor inloopgasten. De koffie en de thee en iets lekkers staan dan klaar op de dinsdagmorgen en donderdagmorgen.

Na de persconferentie van 16 februari verwachten we meer duidelijkheid te hebben over verdere versoepelingen of aanscherpingen van de coronamaatregelen. We hebben de stille hoop per 1 maart weer volledig open te gaan; het activiteitenprogramma staat “in de steigers”.

Misschien ten overvloede wijzen we je nogmaals op de coronamaatregelen: blijf ook in ’t Anker de anderhalve meter afstand houden, draag een (medisch) mondkapje, behalve als je zit (leg het dan op je schoot, a.u.b. niet op tafel) en gebruik de desinfecterende handspray regelmatig. En natuurlijk: blijf thuis bij klachten die op corona kunnen wijzen of als je huisgenoot positief getest is. Gebruik de elleboog bij een toch evt. voorkomende hoest/nies.

Wij houden met behulp van een CO2-meter de luchtkwaliteit in de huiskamer in de gaten en ventileren volop. (Houd met je kleding rekening met openstaande ramen!) Het is ieders verantwoordelijkheid de eigen gezondheid te beschermen, maar ook die van anderen. Zo proberen we samen Inloophuis ’t Anker zo veilig mogelijk te houden.

We hopen je snel weer te zien in ’t Anker. Je bent van harte welkom.