Sluiting 't Anker m.i.v. 14 oktober 2020

Nu het aantal besmettingen met het COVID-19-virus ook in De Ronde Venen schrikbarend stijgt en we helaas in de ‘tweede golf’ zitten, willen we als ’t Anker onze verantwoordelijkheid nemen.

Nadat op de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge afgelopen dinsdag 13 oktober is gevraagd het aantal sociale contacten te beperken, vinden wij het niet langer verantwoord (soms kwetsbare) gasten te ontvangen in het inloophuis.

Hoewel bezoekers van ’t Anker de RIVM-maatregelen in het algemeen goed hebben nageleefd en sinds kort ook een mondkapje droegen, vinden we het toch niet langer verantwoord open te zijn. Nu het coronavirus steeds meer om zich heen grijpt, willen we geen risico vormen en geen risico’s nemen.

We hebben dinsdagmiddag 13 oktober de deuren van ’t Anker voor onbepaalde tijd gesloten.

Natuurlijk hopen we, als de situatie daartoe aanleiding geeft, over niet al te lange tijd weer open te gaan. Je krijgt daarvan uiteraard bericht. Houd ook de plaatselijke media en de social media (Facebook, Instagram) in de gaten voor nieuws omtrent ’t Anker.

We realiseren ons dat deze nieuwe sluiting een teleurstelling is voor velen. De afgelopen maanden bleek weer eens hoe ’t Anker als ontmoetingsplek noodzakelijk is en gewaardeerd wordt. Maar de gezondheid van gasten en vrijwilligers van ’t Anker gaat voor. We hopen op jullie begrip.

Laten we hopen dat we met deze maatregel een stukje kunnen zijn van de noodzakelijke “grote hamer om het virus plat te slaan” (aldus premier Rutte).

Mocht je in de komende tijd behoefte hebben aan een praatje, bel dan gerust met een van de coördinatoren. Voor nu wensen we je alle goeds en veel sterkte. We hopen elkaar weer terug te zien in betere tijden!

Huub van Bemmelen (0297-59 33 63)
Ria Berkelaar (06-27 18 14 16)
Hester Thasing (06-18 07 28 67)