Kanker zet je wereld op z'n kop. Kijk wat jij kunt doen!

In het kader van Wereldkankerdag deelt 't Anker rozen uit in de Passage op zaterdag 2 februari van 11.00 uur tot 13.00 uur.

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker.
In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben – op het gebied van preventie, onderzoek, behandeling en psychosociale (na)zorg. Dit aanbod wordt onder de aandacht gebracht met een gezamenlijke campagne van 140 (zorg)organisaties.

Het thema van 2019: late gevolgen
Dit jaar staan de zogenoemde late gevolgen van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij worden onder meer belemmerd door vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, verminderde concentratie of relationele problemen. Ook voor hen is het belangrijk te weten dat er zorg en ondersteuning beschikbaar is, en waar zij die kunnen vinden.

Evenementen
• Door het hele land worden informatiemarkten, open dagen van inloophuizen en oncologische afdelingen van ziekenhuizen, verwenmomenten en andere evenementen georganiseerd voor iedereen die met kanker geconfronteerd is (geweest). Deze zijn te vinden via www.wereldkankerdag.nl.

• Op sociale media wordt mensen gevraagd om tussen 1 en 4 februari de profielfoto op z’n kop te zetten om aandacht te vragen voor de impact van kanker.

• In de online uitzending Vraag Vandaag worden de laatste nieuwtjes op het gebied van onderzoek naar en de behandeling van late gevolgen uiteengezet. Het programma start op 4 februari om 12 uur via www.kwf.nl. Kijkers kunnen via een online chat vragen stellen aan experts, waaronder een oncologieverpleegkundige en een psycholoog.

Meer informatie
Internet: www.wereldkankerdag.nl
Facebook: www.facebook.com/wereldkankerdag
Twitter: www.twitter.com/WKD2019

 

 

 

Links

Wereldkankerdag wereldkankerdag2019-banner-opzijnkop logo-wkd-web-klein