Inloopcafé voor Nabestaanden van aan kanker overledenen

“Acceptatie ?”

Voor de 6e keer organiseert Inloophuis ’t Anker in Mijdrecht een Inloopcafé voor Nabestaanden. De vijf vorige avonden werden door de deelnemers als heel zinvol ervaren: Je hoort de mening van anderen, je toetst jouw keuzes aan die van lotgenoten, je krijgt tips. Je krijgt erkenning en herkenning. Dat voelt als steun.

Op vrijdag 21 maart 2014 om 20.00 uur start het Inloopcafé. De deur is open vanaf 19.30 uur. De locatie is de Bestuurskamer van sv Argon, op de bovenverdieping van Argon, Hoofdweg 85 in Mijdrecht. De avond loopt tot 22.00 uur. Zoals aan alle activiteiten van ’t Anker zijn er geen kosten verbonden aan deze avond.

Het Inloopcafé heeft als onderwerp: Acceptatie?
De vraag ernaar roept al weerstand op:
Hoezo accepteren? Wat verwacht je van mij? Dat ik het ermee eens ben? Dat ik het goed vind, dat mijn partner is overleden? Dat ik ermee instem?
Toch kwam in de vorige bijeenkomst de vraag naar boven of acceptatie op een of andere manier moet plaatsvinden om zelf verder te kunnen.
Accepteren dat het is zoals het is, als een feit, als een realiteit. Het heeft geen zin om ertegen te blijven vechten.

Maar voelt het dan niet als een verloochening van de band die zolang heeft bestaan tussen ons twee?

Over dit soort vragen willen we met elkaar praten. Hoe belangrijk is het voor je om de realiteit te erkennen? Hoe moeilijk is dat soms voor jou? Hoe lukt het jou om de verbondenheid te blijven voelen en tegelijk te beseffen dat het is zoals het is?

Na een inleiding met veel vragen, wisselen we ervaringen uit. En leggen we uit wat soms wél lukt en wat moeilijk blijft.
De avond sluit af met een rondvraag: Wat helpt jou nu om te accepteren dat het is zoals het is?

Ieder die leeft met de herinnering van een dierbare die aan kanker is overleden, is van harte welkom. Doel van de avond is lotgenotencontact, met erkenning en herkenning en met bemoediging. Het kan ook handvatten opleveren voor als je het moeilijk hebt met het overlijden van je naaste. Het kan nuttig zijn om op deze avond met een vriend(in) of familielid te komen.

Voor informatie en aanmelden voor het Inloopcafé:
info@inloophuishetanker.nl of Bert Schaap 0297-565172