“Inspiratiedag: Hoe leef ik verder met kanker?”

In het kader van het 10-jarig bestaan worden bezoekers op 24 april uitgenodigd zich te verdiepen in de vraag “Hoe leef ik verder met kanker?” Iedereen is welkom: mensen met kanker, mensen in de zorg, vrijwilligers.

Vooraf aanmelden

10.00 inloop, koffie, kennismaken in kantine.

10.30-12.30 Lezing en Workshop door Lenneke Post van het VUmc. Lenneke is als onderzoeker/theoloog verbonden aan de onderzoeksgroep “Samen leven met Kanker”, olv prof.dr. Irma Verdonck.

Lenneke houdt een inleiding over de thema’s kanker en zingeving. Ze zet de aanwezigen aan het werk om voor zichzelf of met elkaar uit te zoeken wat voor hen nu werkelijk van waarde is, wat hen nu motiveert en wat hen kracht geeft.

Thema van de ochtend is: “Welke koers geef ik mijn leven met kanker?”

12.30-13.30 Gelegenheid voor een eenvoudige lunch

13.30-16.00 Film met nagesprek: “Wakker in een boze droom”van Petra en Peter Lataster.

In deze film worden drie vrouwen met borstkanker heel persoonlijk en dichtbij gevolgd. Zij voelen zich in hun vrouwelijkheid aangetast, beschadigd en onzeker. Hoe moeten zij en hun partners na de diagnose weer vat krijgen op hun leven? Hoe rapen ze de scherven weer bij elkaar en wie helpt hen daarbij? Hoe dragen zij en hun partners de angst voor een onzekere toekomst? “Waker in een boze droom”is een ode aan de levenskunst en weerbaarheid van vrouwen.

Na de film is er een gesprek met de twee regisseurs en mogelijk ook met één van de gefilmde vrouwen.