Nieuwjaar voor 't Anker

Nieuwjaar voor ’t Anker

2014 is voor ’t Anker een wel heel bijzonder jaar geweest.
Niet alleen mochten wij vorig jaar ons 10-jarig jubileum vieren, maar, wat veel belangrijker is: wij hebben vorig jaar duidelijk een grotere naamsbekendheid gekregen en ook de belangstelling voor ons inloophuis is duidelijk toegenomen.

Enkele feiten:
1. Ons 10-jarig jubileum is uitgebreid gevierd met als slot een geweldige feestavond, waar velen aanwezig waren, waaronder de burgemeester. Zij hebben mogen meemaken, dat Koningin Wilhelmina ons een zeer warm hart toedroeg.
2. Onze coördinator, Bert Schaap, is binnen de gemeente verkozen tot vrijwilliger van het jaar.
3. Onze activiteiten konden worden uitgebreid:
- op de dinsdagochtend kwam het “breien en haken”, waarvoor grote belangstelling bleek;
- er werd een toneelgroep opgericht, die in 2015 van start gaat, en wel op 13 januari a.s.;
- daarnaast werden enkele inspiratie-avonden georganiseerd, die ook door de nodige belangstellingstellenden werden bezocht.
4. Het bestuur heeft in het afgelopen jaar ook de nodige veranderingen ondergaan. Rob Isaacs heeft na 10 jaar zijn bestuurslidmaatschap beëindigd. Via deze weg willen wij Rob heel hartelijk bedanken voor zijn inzet en bijdragen.
Simone Borgstede heeft het stokje van Rob heeft overgenomen en zij is verder verantwoordelijk voor PR en Communicatie.
5. De dames van de Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen hebben rond de Kerst deelgenomen aan de Kerstmarkt in De Hoef. De opbrengst hiervan (ongeveer € 750,00) komt ten goede aan ’t Anker. Zij hadden ons reeds eerder bijgestaan door middel van een bijdrage voor het opknappen van de Ankerplaats. Hiervoor onze welgemeende dank.
6. Dan kwam rond de jaarwisseling het bericht, dat de Zeilschool, c.q. Haven Vinkeveen een Nieuwjaarsduik zou houden, waarvan de opbrengst van de daar om heen georganiseerde activiteiten voor ’t Anker bestemd was. Het bestuur was, toen zij dit hoorden, van mening, dat wij daar zeker op moesten inhaken en dat de voorzitter verplicht was om op Nieuwjaarsdag het water in te gaan. Aldus geschiedde! De opbrengst was rond de € 350,--, waarvoor ook hier onze welgemeende dank.

Kortom, een welbesteed jaar, dat inspireert om verder te gaan op de ingeslagen weg, maar waarbij we oog moeten blijven houden voor de nodige aanpassingen en veranderingen.

Iedereen wordt dan ook een zeer voorspoedig 2015 toegewenst.