Ontmoeting met Maaike Brugmans, (oncologisch) remissiecoach. Vermoeidheid en energie na kanker.

Tussen 13.30-15.00 uur ontvangen wij een speciale gastspreker, Maaike Brugmans. Zij is opgeleid als (sport-)fysiotherapeut met aandachtsgebied oncologie, remissiecoach en yogadocent. “Een professional in hart en nieren met jou als patiënt/cliënt centraal.” De laatste jaren richt Maaike zich vooral op de oncologische patiënt.

Maaike heeft het volgende als introductie geschreven:

“Gewoon” de draad van het leven weer oppakken zoals voor de diagnose kanker is een uitdaging, niet onmogelijk maar niet gemakkelijk. In de periode van ziekte heb je in de overleefstand gestaan: ziekenhuisbezoeken, diverse vormen van behandeling en een eventuele operatie. De periode is voor niemand hetzelfde maar dat het impact heeft op jou, je gezin en je leven staat vast.
Tijdens of na de behandelingen zijn er veel voorkomende klachten. Een lastige situatie, voor jezelf maar ook niet altijd te begrijpen voor je (naaste) omgeving. Gedurende de behandelperiode wordt er, met name in het reguliere zorgproces, gefocust op jouw lichaam en de best mogelijke behandeling. Mentaal én emotioneel gebeurt er in deze periode ook ontzettend veel, maar daar is helaas vaak minder aandacht voor.

En dan krijg je het bericht; de kanker is in remissie. Remissie? Remissie is de periode waarbij de aandoening terrein verliest en de toestand van de patiënt verbetert. Het is de periode waarbij je na de behandeling de draad weer kan en mag gaan oppakken... maar hoe? Hoe zorg jij ervoor dat jij jouw eigen bus (jouw leven) weer mag gaan besturen?

Wil je even laten weten of je aanwezig wilt zijn?

Op haar website Move met Maaike kun je meer informatie vinden.

afbeelding-move-met-maaike