Thema-avond over psychische gevolgen van kanker

Op dinsdag 28 februari a.s. organiseren wij een thema-avond over depressieve klachten, angstklachten, aanhoudende vermoeidheid en sociale problemen bij kankerpatiënten. 

Ontwikkelingen in de medische wetenschap en kennis hebben deze terminale ziekte meer en meer veranderd in chronische ziekte met toenemende overlevingskansen. Dit brengt met zich mee dat er een toenemende vraag ontstaat naar psychologische begeleiding/ ondersteuning van deze patiëntenpopulatie. De (oud-) patiënten ervaren angst of paniek bij het vernemen van de diagnose, spanning tijdens (het wachten op) de behandeling en tevens klachten van onzekerheid en twijfel na afloop van bestraling, chemotherapie of operatie. Er is vaak een gebrek aan vertrouwen in een definitief goede afloop in de loop van opvolgende jaren. Soms ontstaan depressieve klachten.

De thema-avond wordt ingeleid door een psycholoog / ggz-psycholoog i.o. van het Helen Dowling Instituut te Bilthoven. Geïnteresseerden zijn van harte welkom deze thema-avond bij te wonen.

Tijd: dinsdag 28 februari 2023; aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Graag opgave van je komst voor 20 februari via: secretariaat@inloophuishetanker.nl
Nadere informatie bij bestuurslid Pieter Koopmans, oud-huisarts. 06-18848292.

foto-thema-avond-28-02-2023-t-anker