't Anker open vanaf 7 juli 2020!

Lieve gasten,

Sinds half maart hebben we om de inmiddels bekende redenen geen gasten meer kunnen ontvangen in het inloophuis. In deze bijzondere coronatijden hebben we als ’t Anker toch geprobeerd contact te houden met jullie. De activiteitenbegeleiders mailden of belden met ‘hun’ groepsleden, diverse gastvrouwen belden met gasten en er was gelegenheid de coördinatoren te bellen voor een praatje.

Omdat we toch een kwetsbare groep gasten ontvangen, starten we rustig op. In juni blijven we nog gesloten. Vanaf dinsdag 7 juli is ’t Anker elke dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend voor de (zomer)inloop met koffie, thee en een praatje. Deze inloopochtenden zijn er in principe in juli en augustus. De openingsmogelijkheden in september zijn nu nog onbekend.
We gaan dus gefaseerd en onder voorwaarden weer open.

Natuurlijk blijft de belangrijkste regel: houd anderhalve meter afstand tot elkaar!

We willen iedereen een veilige plek bieden en daarom gelden vanaf nu enkele regels en maatregelen:
BLIJF THUIS BIJ (MILDE) KLACHTEN. Wanneer je last hebt van verkoudheidsklachten (loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, smaak- en reukverlies, verhoging of koorts), kom dan nog niet langs. Dit geldt ook als een van je huisgenoten deze klachten heeft.
Als je korter dan twee weken geleden bent genezen van corona blijf dan nog even thuis.
Blijf ook alsjeblieft thuis als je in contact bent geweest met een bewezen coronapatiënt.

De gang van zaken zal ook op ’t Anker anders dan normaal zijn:
* Bij binnenkomst reinigt iedereen eerst de handen met de desinfecterende handgel. Deze gel staat ook in de huiskamer, zodat je die regelmatig kunt gebruiken.

* Het toilet alleen in ‘noodgevallen’ gebruiken. Gebruik dan alleen het ruime invalidentoilet. Er zullen bij de wastafel zeep en papieren handdoekjes liggen. Reinig a.u.b. alles wat je in het toilet aanraakt na afloop met de reinigingsdoekjes.

* We zorgen voor meerdere zitplekken in de huiskamer en in het middenlokaal. Daarbij staan de stoelen op de vereiste afstand. Schuif dus niet naar elkaar toe. Blijf niet in de gang van ‘t Anker staan praten. Dan kunnen mensen moeilijk op afstand passeren. De schuifdeuren staan open, zodat de in-en uitgang ruim zijn.

* Koffie en thee worden zoals gebruikelijk voor je ingeschonken, in plastic wegwerpbekers. Koekjes liggen op schoteltjes; “kijk met je ogen” en pak alleen jouw koekje.

* De vrijwilligers zullen regelmatig deurklinken, zitplekken en tafels schoonmaken.

Een heleboel punten van aandacht. Ze lijken helaas niet altijd even ‘klantvriendelijk en uitnodigend’. Toch hopen we dat je je welkom voelt en zien we je graag in juli en augustus. Je bent van harte welkom!

Namens het bestuur en de vrijwilligers,
Hester, Huub, Ria, coördinatoren