Kanker zet je wereld op zijn kop; Wereldkankerdag

Op Wereldkankerdag 4 februari 2020 van 20.00 uur tot 21.30 uur is 't Anker 's avonds geopend voor iedereen die graag wil weten wat een inloophuis te bieden heeft.

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met kanker. En hoewel de vooruitzichten op doorleven met kanker steeds beter worden, heeft de ziekte ingrijpende gevolgen voor alle betrokkenen.

Midden in het Groene Hart biedt Inloophuis 't Anker een ontmoetingsplaats aan iedereen die met kanker in aanraking is gekomen, als patiënt, ex-patiënt, naaste of nabestaande. Een ankerplaats, waar mensen kunnen zijn zoals ze zijn. Waar je afleiding vindt met bijvoorbeeld yoga, schilderen of zingen in het smartlappenkoor. Waar je kunt praten met mensen die ècht begrijpen waar je het over hebt: de herkenning van lotgenoten. Inloophuis 't Anker staat voor een praatje, ontspanning, warmte en steun.

Nederland telt ruim 75 inloophuizen waar iedereen die, op welke manier dan ook, met kanker is geconfronteerd terecht kan voor een luisterend oor, lotgenotencontact en deelname aan activiteiten. Mensen met kanker, naasten (zoals familie, vrienden, klasgenootjes) en nabestaanden kunnen zonder afspraak en zonder verwijsbrief binnenlopen. Een bezoek aan een inloophuis is altijd gratis.


Meer informatie over de Wereldkankerdag kun je vinden op http://www.wereldkankerdag.nl

 

Links

Wereldkankerdag 2020 poster-wereldkankerdag-2020-op-zijn-kop