Borstkanker symposium 2019

Stap in de nieuwe wereld

Het Borstkankersymposium heeft een plek verworven in Nederland. Dit jaar vieren ze zelfs hun jubileum en zijn ze wederom te gast op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Het symposium ‘Van patiënten voor patiënten’ staat in het teken van ‘Stap in de Nieuwe Wereld’.
Op het moment dat een vrouw (of man) de diagnose Borstkanker te horen krijgt, verandert haar wereld voor altijd. Relaties veranderen. Bijvoorbeeld met een partner, goede vrienden, collega’s of werkgever. De patiënt ervaart verandering in energie, verliest (soms) autonomie. Afhankelijk van prognose, behandelplan, genezing, wordt de nieuwe wereld steeds opnieuw een beetje anders. Dan veranderen waarden en de patiënt verandert mee. Dat kan lastig zijn.
Stichting Jij Speelt de Hoofdrol vraagt dit jaar extra aandacht voor de consequenties van borstkanker voor de partner, de kinderen, het gezin.
Ook dit jaar is er weer een mooi programma ingevuld. Hiervoor is samengewerkt met patiënten en experts vanuit de zorg. Onontbeerlijk daarbij zijn natuurlijk organisaties die zich hard maken voor een betere toekomst voor borstkankerpatiënten, ex-borstkankerpatiënten en hun naasten.

KANKER EN ARBEID
Tijdens het Borstkankersymposium wordt gezocht naar succesvolle oplossingen voor uitdagingen die borstkankerpatiënten op hun pad tegenkomen gedurende hun ziekte en erna. Daarnaast willen zij borstkankerpatiënten ondersteunen naar een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Kanker en arbeid staat daarom ook dit jaar prominent op de agenda.
Door het organiseren twee ronde tafel sessies die geheel gewijd zijn aan Kanker en arbeid, bieden zij een plek waar mogelijkheden en onmogelijkheden kunnen besproken worden met experts. De ronde tafel sessies zijn integraal onderdeel van het Borstkankersymposium 2019.

Voor meer informatie zie de website www.Borstkankersymposium.nl

Links

Borstkankersymposium 2019 poster-borstkankersymposium-2019