Oncokompas: een module voor mensen met melanoom

Oncokompas is een module aan het ontwikkelen voor mensen met melanoom. Oncokompas is een online zelfmanagement hulpmiddel (www.oncokompas.nl) waarbij praktische informatie, inzicht, steun en advies over leven met en na kanker gegeven wordt. Oncokompas omvat onderwerpen op het gebied van leefstijl, lichamelijke, psychische en sociale kwaliteit van leven en levensvragen.

Momenteel heeft Oncokompas specifieke modules voor mensen met borstkanker, darmkanker, hoofd-halskanker en lymfeklierkanker. In deze modules zijn onderwerpen opgenomen die specifiek bij deze vormen van kanker spelen. Momenteel wil Oncokompas verder ontwikkelen zodat er ook een module beschikbaar komt voor mensen met melanoom.

Om deze module te ontwikkelen is het van belang om samen te werken met experts uit het werkveld en ervaringsdeskundigen, de patiënt. Er wordt gevraagd of er patiënten zijn die interesse hebben om mee te denken over de inhoudelijke ontwikkeling van Oncokompas, door deel te nemen aan een zogenaamde focusgroep.

In het kort bestaat deelname aan de focusgroep uit het bijwonen van een bijeenkomst van ongeveer 2 uur waarbij wordt gevraagd naar ervaring en ideeën over onderwerpen die spelen bij mensen met melanoom. Voor deelname aan deze focusgroep is een vergoeding beschikbaar in de vorm van een VVV-cadeaubon van 25 euro en een reiskostenvergoeding.

 

Links

Oncokompas