Begeleider Johan Bunschoten

Vanaf 2007 geef ik yoga- en meditatielessen bij ’t Anker.

Op een zacht voelende manier om weer vertrouwd met je lichaam te worden. Mijn yogaoefeningen zijn een combinatie van Yoga, Qigong, Tai chi chuan, Chinese gezondheidsoefeningen en Eutonie.

We beginnen de les met lichte losmaakoefeningen daarna meditatie, dan yogaoefeningen en een lange ontspanningsoefening als afsluiting.

De oefeningen hoeven niet perfect uitgevoerd te worden. Je eigen grens is heilig. Luisteren naar je lichaam is de rode draad. De nadruk ligt op voelen, toelaten en gewaarworden. Door deze zacht voelende benadering lossen spanningen makkelijker op en gaat de energie weer stromen.

De sfeer in de groep is plezierig en open. Tijdens de meditatie serieus en stil. Bij de yogaoefeningen wisselen vrolijkheid, maar soms ook verdriet, uitbundig lachen en stilte elkaar af.

Er is geen onderscheid in beginners of gevorderden. Ieder krijgt persoonlijke aandacht aangepast aan zijn/haar niveau. De lessen kunnen een rustpunt worden in je plotsklaps gewijzigde bestaan. Uit eigen ervaring weet ik wat het is om kanker te hebben. Je leven staat op zijn kop.

De lessen zijn ook toegankelijk voor mensen die in hun naaste omgeving met kanker te maken krijgen.

Ik heb gewerkt in de automatisering, eerst in een ziekenhuis, daarna bij een grote ziektekostenverzekeraar. Nu heb ik een eigen yogaschool:  www.yogamed.nl

 

johan-bunschoten