Begeleidster Jean Arthur

Ik ben Jean Arthur en ik geef een keer in de maand bij 't Anker yogales. 

Mijn lessen zijn vrij meditatief, met veel ruimte om te ervaren en waar te nemen. Als er gebeurtenissen zijn in de voorgrond die aandacht behoeven, is daar ruimte voor. Ik vind het belangrijk dat mensen zichzelf mogen zijn. Zo kunnen we elkaar werkelijk ontmoeten. 

De gereedschappen die we allemaal kunnen ontwikkelen in de yogales zijn ons vermogen om 

1.  bewust te zijn

2.  te luisteren zonder te oordelen

3. aanwezig te zijn voor het innerlijke en voor elkaar.

Verhalen, gewaarwordingen, emoties en gedachten,  d.w.z. alles wat langs kan komen in het menselijk bestaan, zijn allemaal welkom.

Mijn ervaring met langdurige ziekte is gekomen toen onze zoon een chronische ziekte had. De lange uren naast zijn ziekbed waren uren waarin ik nog sterker heb mogen ervaren hoe belangrijk aandacht en aanwezigheid voor elkaar en vertrouwen in elkaar is. Hoe we verbinding nodig hebben om te kunnen helen, processen aan te gaan en, in het kort, voluit te leven wat ons ook overkomt.

In het dagelijkse leven  ben ik Gestalttherapeut. Gestalttherapie is de therapie van het contact. In deze hoedanigheid ondersteun ik mensen in het contact maken over wat ze als problematisch ervaren, waardoor nieuwe perspectieven kunnen ontstaan. Het laten ervaren hoe iets wat vaststaat kan veranderen, als het ontvangen wordt zonder oordeel. Dit is mijn levenswerk en ook hierin ervaar ik keer op keer het belang van de helende relatie.

 

jean-arthur