Begeleidster Hester Thasing

"Zal ik dat vogelsnaveltje geel of blauw maken?",  "Licht of donker groen voor dat boomblaadje?",  "Heb ik zin in grote vlakken of in priegelwerk?", "Viltstiften of potloden?"

Zo maar wat vragen die incidenteel op donderdagmorgen, meestal onhoorbaar, over tafel gaan in 't Anker. Een groepje trouwe gasten verzet de zinnen en concentreert zich op het kleuren van  bloemen, dieren, abstracte vormen, rond en vierkant, groot en klein. "Kleuren voor volwassenen" heet deze activiteit en het is bepaald geen kinderachtig werk!

De onrust in ons hoofd en lijf is velen bekend. We gunnen onszelf vaak niet  de gelegenheid  eens helemaal tot rust te komen; er is altijd wel iets te doen wat ogenschijnlijk belangrijker is. Tijdens het kleuren word je spelenderwijs bijna gedwongen je te concentreren op de kleuren en het papier; de onrust in je hoofd verdwijnt en je kleurt je kalm.

Ondertussen is er volop gelegenheid om te praten, te lachen, zo nodig te troosten, om koffie of thee te drinken en koekjes te eten. Voor materiaal is gezorgd, maar eigen werk en kleurmateriaal meenemen kan natuurlijk ook. Dan kan je zelfs  thuis verder gaan, als je de smaak te pakken hebt.

Na bijna 30 jaar voor de klas te hebben gestaan als docente Nederlands op een middelbare school, werk ik, Hester Thasing, nu sinds eind 2015 elke dinsdag als coördinator op 't Anker en om de week op donderdag begeleid ik een enthousiast en kleurrijk gezelschap  volwassenen bij de kleuractiviteit.

Kleuren is iets wat iedereen kan, dus laat je niet weerhouden. Je bent van harte welkom, al is het maar om eens te proberen of je er inderdaad kalm en blij van wordt. 

hester-thasing-3