Wereldkankerdag 2016

Ook op ’t Anker

Wereldkankerdag ?
Wat een onzin eigenlijk: wereldkankerdag! Moet er één dag zijn waarop iedereen aan kanker moet denken? Voor mensen met kanker is het andersom: élke dag moet je aan kanker denken. Elke dag beseffen ze welke impact de kanker op hun leven heeft. Soms leer je het te aanvaarden: het is zoals het is. Maar vaak steekt de boosheid weer de kop op. Of de angst en de zorg hoe het verder moet. Vaak heb je pijn en erge vermoeidheid. De kanker en de noodzakelijke medische behandeling laat zijn sporen achter.

Dit is het slechte nieuws over kanker. Het goede nieuws is, dat de strijd tegen kanker steeds meer terrein wint. Veel kankers zijn niet meer dodelijk, maar worden een chronische ziekte. Soms ontsnap je door een uiterst ingewikkelde operatie. Steeds beter wordt de behandeling op jouw maat gesneden.

Goed nieuws is ook hoe mensen met kanker elkaar kunnen steunen. Omdat je precies snapt wat de ander bedoelt. Een half woord is al genoeg. Dat geeft erkenning en herkenning. En je hoeft niet steeds er over te praten. Samen dingen doen in een veilige sfeer, biedt ook ontspanning. Samen zingen, samen breien, samen yoga, samen schilderen of toneel spelen. Steeds in het besef, dat je zou kunnen praten over wat je dwars zit. Dat kan ook allemaal in Inloophuis ’t Anker.

Dat zou je een keer moeten uitproberen.
Dat kan op Wereldkankerdag: op donderdag 4 februari a.s. staat ’t Anker open voor iedereen, die eens wil weten, hoe het toegaat in het inloophuis. Iedereen is welkom, mensen met kanker, en zonder kanker. Op deze donderdag is er een ‘gewoon’ programma, van 10.00 tot 11.30 uur Kleuren voor Volwassenen en in de middag schilderen van 13.00 tot 15.00 uur en yoga van 13.15 tot 15.00 uur.

Kom kijken en de sfeer proeven, kom met een vraag over kanker, kom mee kleuren of schilderen of doe mee aan de yoga en als je dat wilt, kom je verhaal vertellen.

Van harte welkom. De koffie en thee staat klaar, tussen 10 en 16 uur.

logo