Kanker heb je nooit alleen. Deze avond gaat NIET door.

LET OP: deze avond gaat NIET door!

Kanker heb je nooit alleen; wat doet kanker met je relatie?

Wanneer je kanker hebt, kan dat de verhouding tussen jou en je partner beïnvloeden. Kanker brengt nu eenmaal ingrijpende veranderingen met zich mee. De ziekte kan jullie dichter bij elkaar brengen, maar kan de relatie ook onder druk zetten. Jullie ‘rol’ en verhoudingen veranderen. De partner krijgt een meer verzorgende rol, de zieke wordt afhankelijk(er).

Er kan verschil zijn in de omgang met de ziekte, de ziekte brengt misschien angstige of depressieve gevoelens bij de een mee of een veranderde kijk op het leven die de ander niet kan volgen. Emoties en manieren van verwerking kunnen verschillen, de een is misschien boos of verdrietig terwijl de ander juist hoopvol gestemd is. De een trekt zich terug, wil niet praten of ontkent. Kortom, zo veel soorten kanker, zo veel manieren om er mee om te gaan. Grote en kleine relatieproblemen tussen kankerpatiënt en de partner zijn echter niet te onderschatten bijeffecten van kanker.

Om daar eens over te praten met elkaar en lotgenoten en tips uit te wisselen nodigt inloophuis ’t Anker (oud-)kankerpatiënten en/of hun partners van harte uit voor de inloopavond op woensdag 18 maart 2020. Van 20.00 uur tot 21.30 uur ben je welkom in ’t Anker aan de Karekiet 49 in Mijdrecht.

Nadere informatie via 06-18072867.

afbeelding-voor-20200318