Rabo fietstocht op 14 juni 2014; onze opbrengst is € 140,00!

Ondanks de vele andere activiteiten in de regio was de Rabo Fietstocht van Rabobank Rijn en Veenstromen op 14 juni een groot succes. Ruim 2000 mensen fietsten de tocht en spekten de kas van de 163 deelnemende verenigingen, stichtingen en scholen. Samen hebben ze € 10.190 bij elkaar gefietst!

Verenigingen, stichtingen en scholen uit het werkgebied van de Rabobank konden door deelname aan de fietstocht geld ophalen voor de kas. Voor iedereen die de tocht heeft uitgereden, schenkt de Rabobank een vast bedrag, afhankelijk van de verreden afstand, van 5, 8 of 12 euro aan een lokale vereniging, stichting en school naar keuze. Tot een maximum van 750 euro. 

Samenwerking

In samenwerking met de fietsclubs WTC Woerden en TTC De Merel zijn de routes uitgezet en uitgepijld. “De route was heel goed te volgen door de vele borden. Een routebeschrijving hadden we niet eens nodig”, aldus een deelnemer aan de fietstocht. De Verkeersregelaars Woerden zorgden ervoor dat iedereen veilig kon oversteken en de lokale EHBO-verenigingen waren aanwezig voor eventuele calamiteiten.

Lokale ondernemers
Er kon gestart worden vanaf de drie kantoren in Woerden, Bodegraven en Mijdrecht. Maar ook bij het Mobiele Servicepunt in Kockengen. Daarnaast was het zelfs mogelijk om de tocht te starten vanuit huis of vanaf de vereniging of school. Onderweg hadden de deelnemers de gelegenheid om een kop koffie te drinken en allerlei lekkers te nuttigen bij lokale ondernemers die hun bedrijf of horecagelegenheid hadden opengesteld.

Oranje
Alle deelnemers ontvingen bij de inschrijving een oranje rugzak met versnaperingen voor onderweg. Deze oranje rugzakken creëerden letterlijk een oranje lint door het werkgebied van de Rabobank.