Doneer je Ervaring via NFK.nl

NFK is gestart met een nieuw Doneer Je Ervaring-onderzoek met als onderwerp "Kanker bij jou of je naaste, wat betekent dit voor je werk?". NFK en alle bij NFK aangesloten kankerpatiëntenorganisaties zijn benieuwd naar de ervaringen van (ex-)patiënten én van naasten.

Wanneer je zelf kanker hebt of een van je naasten is ziek, kan er veel veranderen in je leven. Ook op het gebied van werk. Uit eerder Doneer Je Ervaring-onderzoek hebben we geleerd dat mensen die kanker hebben (gehad) vaak weinig begrip van hun werkgever of collega's ervaren. Dit keer wil NFK samen met haar 19 lidorganisaties dieper ingaan op de impact van kanker op je werk. Zo willen we weten of er vanwege de kanker(behandeling) iets is veranderd aan je werksituatie. Ook zijn we benieuwd of een zorgverlener de gevolgen van de kanker(behandeling) voor jouw werk met je heeft besproken, en of je daar behoefte aan had. Je kunt de vragenlijst invullen als je kanker hebt (gehad) óf als vriend of familielid van iemand die ziek is (geweest).

Doneer tussen 26 februari en 12 maart anoniem je ervaring door in ongeveer 5 minuten de vragenlijst in te vullen. Zie bijgaande link voor de vragenlijst.

De uitkomsten van het onderzoek worden op 2 april a.s. gedeeld op www.nfk.nl. Daarnaast worden de resultaten met de media en politiek gedeeld. Door ook zorgverleners en onderzoekers op de hoogte te brengen, kunnen zij leren van de ervaringen van patiënten en hier rekening mee kunnen houden in hun werk.

Links

Doneer Je Ervaring logo-nfk-klein