Onderzoek kanker en seksualiteit en intimiteit

De diagnose kanker heeft ingrijpende gevolgen. Ook op het gebied van seksualiteit en intimiteit kan iets veranderd zijn. Patiëntenvereniging HOOFD-HALS ontvangt regelmatig signalen dat op dit gebied nog weinig antwoorden te vinden zijn. Tijd voor actie dus.

De vereniging wil u en anderen in de toekomst antwoord kunnen geven op vragen die u op dit gebied heeft. Daarom wordt voor de zomer een website gelanceerd waarop antwoorden te vinden zijn. Om dit te kunnen doen, wordt gevraagd om mee te doen aan een onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. Zij vragen u bijvoorbeeld wat u graag had willen weten over seks en kanker in uw behandeltraject en daarna. Maar ook welke tips u heeft voor lotgenoten, partners en zorgverleners. Zij realiseren zich dat deze onderwerpen gevoelig en privé zijn. Toch is uw deelname heel belangrijk, want om dit onderwerp bespreekbaar te maken, kunnen zij niet zonder uw ervaringen.

Om mee te kunnen doen aan het onderzoek, klikt u op de link. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Uw anonimiteit is gewaarborgd en met uw gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan.

Wanneer u vragen heeft, kunt een e-mail sturen aan info@pvvh.nl.

Links

Onderzoek kanker en seksualiteit en intimiteit