Landelijke dag van Stichting Langs de zijlijn op 6 mei 2017

Een hele dag: kinderen en kanker
Als een gezin met kanker krijgt te maken, dan heeft dat een emotionele impact op de kinderen. Er is veel aandacht voor de patiënt en diens partner.
Maar kinderen vallen vaak tussen wal en schip. Ze zijn niet betrokken bij de gesprekken tussen hun ouders en de medici. Plotseling moeten ze taken uitvoeren die tot voor kort hun ouders voor hun rekening namen. Soms gaan ze van hot naar her als de ouders op medisch pad zijn. Ze kunnen schuldgevoelens hebben, hoe misplaatst die ook zijn. Kinderen zijn hard onder elkaar: er komen scheldwoorden aan te pas waar het woord ‘kanker’ in voorkomt. Kortom: kinderen staan langs de zijlijn. De landelijke dag Stichting Langs de Zijlijn vraagt aandacht voor deze problematiek en plaatst kinderen met de workshops weer in hun kracht.
Niet zwaar op de hand. Maar luchtig, zonder om de problemen heen te draaien.

Bibian Mentel en Nouschka Fontijn hebben toegezegd dat ze komen.

Bibian is7x wereldkampioen en gouden medaille winnares snowboarden. Bibian Mentel is gastspreekster op 6 mei. Bibian is voor de 8ste keer getroffen door kanker. Ze deelt haar persoonlijke ervaringen op gebied van top sport, haar leven na haar amputatie en laat zien hoe je kunt denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen

Nouchka Fontijn is Europees Kampioen boksen (juni 2014), won goud op de European Games in Baku (juni 2015) won de bronzen medaille op het WK in Zuid-Korea in november 2014 en de zilveren medaille op het WK van 2016 in Kazachstan. Zij geeft de workshop boksen.

De DJ workshop wordt gegeven door DJ Ben Liebrand, voetbal workshop voetballen door voetbalcoach Dwight Lodeweges, dansen door Jan Postulart. Dagvoorzitter is Jochem van Gelder.

Stichting Langs de zijlijn heeft naast de organisatie van de landelijke dag de wens dat er in heel Nederland ondersteuning komt voor de kinderen als er kanker in het gezin voorkomt.

Verdere informatie zie de website : www.langsdezijlijn.com

 

Downloads